İş Yeri Temizliği

İş yeri temizliği, günlük ve genel olmak üzere iki farklı gruba ayrılabilen ve günlük yapıldığında çok detaylı olmayan temizlik türüdür. Çalışılan ortamın temiz ve düzenli olması, çalışma performansını arttıran en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Genel temizliğin düzenli olarak yapılması halinde sağlanan hijyen koşulları dolayısı ile hastalıklara neden olan mikroorganizmalar ortamdan uzaklaştırılmış olur.

Çalışanların dikkatlerinin dağılmaması adına çalışma saatleri haricinde yapılması tercih edilen iş yeri temizliğinde mümkünse hafta sonu düşünülmelidir. İşe ilk olarak etrafta bulunan materyallerin zarar görmemesi için toplanması ile başlanır. Belge, evrak… gibi masa üstünde bulunan kağıtlar, dosyalanacaksa, kaybolmamaları adına dolaplara kaldırılır. İşe yaramayan gereçler ise atılır ve ardından çöp kutuları boşaltılarak alkol gibi dezenfektasyon malzemeleri ile temizlenir.

Yüzey temizleyici deterjanlarla ıslatılan bezler kullanılarak masa ve dolapların tozları alınır. Sonrasında da su lekesinin kalmaması için yüzeyler kuru bezle silinir. Elektronik cihazlar arasında yer alan faks, telefon, bilgisayar, fotokopi makinesi… gibi cihazlar, sadece kapalı iken, kuru bezle, deterjansız olarak silinmelidir. Herkesin sürekli temas halinde bulunduğu kapı kolları, vestiyer… gibi alanlar sadece temizlenmekle kalmamalı, dezenfekte edilmelidir. İş yeri temizliğinde sadece temizlik her zaman yeterli değildir.

Sıra zeminlere geldiğinde iş yeri temizliğinin yapılacağı zeminin malzemesi belirlenir. Halı ile kaplı olan zeminler ilk olarak vakumlu süpürgelerle süpürülür. Parke ya da taş olan zeminler ise ilk olarak fırça ile süpürülür ve sonrasında zemindeki kalıntıların alınması için ıslak silme işlemi yapılır. Bu işlemin sonrasında gerekli görülmesi halinde kuru bezle de silinebilen zeminde deterjan kokusunun kalmaması adına ortamın iyice havalandırılması sağlanır.

İş yeri temizliğinde sıradaki aşama camların temizlenmesidir ki bu aşamada ilk olarak perdeler çıkarılır ve türlerine uygun şekilde yıkanmaları sağlanır. Stor perdeler sabunlu bez ile silinir. Sonrasında da camlar, önce cam temizleyicilerle silinip, ardından da su lekesi kalmaması için kuru bezle kurulanır.

Son olarak sıra tuvalet ve banyo gibi ortak kullanım alanlarına gelir. İş yeri temizliği sırasında mutlaka gıda maddelerinin kapalı alanlarda saklanması gerekmektedir. Ardından mutfakta tek kullanımlık, antibakteriyel bezlerle temizlik işlemi gerçekleştirilir. Tuvaletlerde ise kuru yüzey kalmayacak şekilde her yer alkol ve çamaşır suyu ile temzlenmelidir.

İş Yeri Temizliği Fiyatları

İş yeri temizliği, temizlik şirketlerine yaptırılırsa, hem daha uygun deterjanların kullanımı sağlanmış; hem de tecrübeli temizlik görevlileri sayesinde istenen hijyene ulaşılmış olur. Bunun için fiyat belirlemesi yapılacağında ise ilk olarak iş yerinin büyüklüğü ve kaç temizlik görevlisinin çalışarak hangi işleri yapacağı belirlenir. Ardından da bu verilerle doğru orantılı fiyat çıkarımı sağlanır.

NASIL ÇALIŞIRIZ ?

Fiyat İsteğinizi Alırız

Fiyat teklifi isteğinizi detaylı bir şekilde sizden talep ederiz.

Temizlik için Keşif Yaparız

Temizlenmesini istediğiniz yeri, görmek ve kullanılacak malzemeleri belirlemek için keşfe geliriz.

Fiyat Teklifinizi Hazırlarız

Yapmış olduğumuz keşiften sonra belirlediğimiz kriterlere göre fiyat teklifimizi hazırlarız.

Her Yeri Tertemiz Yaparız

Fiyat teklifimizi kabul ettiğinizden sonra temizliğe geliriz.

TEMİZLİK BLOG

İş Yeriniz Tertemiz Olsun!

İş Yeri temizliği ihtiyaçlarınızda, profesyonel hizmetimizden yararlanmak
ve fiyat almak için hemen bizi arayın. İş Yerinizi tertemiz yapalım.