İnşaat sonrası temizlik denildiğinde pek çok insanın içi ürperirken, aslında haksız da sayılmazlar. Yeni yapılmış ve içinde daha önce hiç kimsenin oturmadığı bir evde oturmak elbette güzel bir duygudur. Fakat evin satışı inşaat sonrası temizlik yapılmadan gerçekleşmişse, parkeler, camlar, fayanslar gibi zeminler için çok çalışılması gerekir. Bir günde bitirilecek kadar kolay olmayan bu işi inşaat sonrası temizlik şirketlerine yaptırmak, seçilebilecek en doğru yoldur. Ya da ilk olarak cam ve parkelerdeki boya lekeleri çıkarılır ve sonrasında güçlü kimyasal temizleyiciler kullanılarak ovma ve dezenfektasyon işlemleri gerçekleştirilir; etrafa dağılan tozlar arındırılır.
Şirketler tarafından yapılan inşaat sonrası temizlik fiyatının yüksek gelmesi halinde ya da kendi evinin inşaat sonrası temizlik işlerini kendi yaparak bu güzel duyguyu yaşamak isteyen kişiler, yakın çevrelerinde bulunan arkadaş ya da aile üyelerinden de alacakları yardımlarla bu zorlu süreci en geç iki gün içerisinde tamamlayabilirler. Bu sırada önemli olan, dikkat edilmesi gereken detayları bilmektir. Böylece inşaat sonrası temizlik işi daha kolay yapılabilir.
İnşaat Sonrası Temizlikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
- İlk olarak yerlere atılmış olan moloz, kutu, kablo, bant... gibi fazlalıkların çöp olarak atılması gerekir. Böylece evin ne kadar kirli olduğu ve yapılması gereken inşaat sonrası temizlik için nelere gereksinim duyulduğu daha iyi görülmüş olur ve hareket alanı genişler.
- Evin her noktasında toz olma ihtimali bulunduğu için, inşaat sonrası temizliğin çok detaylı yapılması gerekir. Ancak bunun için mutlaka yüze maske takılması önerilmektedir. Böylece hem tozdan ve kirden; hem de kullanılan kimyasallardan korunma sağlanmış olur.
- Zamandan tasarruf edilmesi adına, yapılan inşaat sonrası temizlik yukarıdan başlamalı ve son olarak zemin temizlenmelidir. Önce zemin temizlenip, sonrasında dolaplar, cam ve duvarlar temizlendiğinde, zemin yeniden kirlenecek ve bir kere daha temizlenmesi gerekecektir. Dıştan içe temizlik de, önemli bir diğer ayrıntıdır; önce balkonlar, sonra içeriler temizlenmelidir.
- Banyo ya da tuvalette bulunan alçı ve kireçleri temizlemek için, alanları ıslatmadan önce boş bir çuval yardımı ile ovmak gerekir. Böylece kabası alınmış olan yerlerde duşakabin ve tuvaletler çamaşır suyu kullanılarak ovulabilir.
- Fayansların temizliği için ilk olarak ortamın iyi havalandığından emin olunmalı ve sonrasında duvarlardan başlayarak tüm tozlar süpürülmelidir. Ardından derzler etkili temizleyicilerle ovularak temizlenebilir. Kalan su lekelerini gidermek için ise fayansların sirke ve ılık su karışımı ile silinmeleri gerekir.
- Sıra camların temizlenmesine geldiğinde, ilk olarak boya lekelerinin jiletle kazınması; ardından da tiner yardımı ile silinerek temizlenmesi gerekir. Son adım ise sıradan cam silme işleminin yapılmasıdır.
- Parkeler önce elektrik süpürgesi ile süpürülüp, ardından da yüzey temizleyicilerin karıştırıldığı su ile silinerek temizlenir.
NASIL ÇALIŞIRIZ ?
Fiyat teklifi isteğinizi detaylı bir şekilde sizden talep ederiz.
Temizlik için Keşif Yaparız
Temizlenmesini istediğiniz yeri, görmek ve kullanılacak malzemeleri belirlemek için keşfe geliriz.
Fiyat Teklifinizi Hazırlarız
Yapmış olduğumuz keşiften sonra belirlediğimiz kriterlere göre fiyat teklifimizi hazırlarız.
Her Yeri Tertemiz Yaparız
Fiyat teklifimizi kabul ettiğinizden sonra temizliğe geliriz.
Temizlik Şirketi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Temizlik şirketi seçilirken nelere dikkat edilir sorusunun yanıtlarına, özellikle bulunduğu alanda bir temizlik şirketi ile çalışacak olan kişilerin çok...İnşaatınız Tertemiz Olsun!
İnşaat sonrası temizlik ihtiyaçlarınızda ihtiyaçlarınızda, profesyonel hizmetimizden
yararlanmak ve fiyat almak için hemen bizi arayın. İnşaatınızı tertemiz yapalım.