Hastane temizliği, sadece hastalar için değil, doktor, hemşire ve diğer çalışanlar ile hasta yakınları için de çok büyük önem arz etmektedir. Pek çok hastanın, sadece enfeksiyon almasını önlemek adına hastaneden taburcu edilmesi ya da hastaneye yatırılmaması, bu durumun en iyi örneklerini gözler önüne sermektedir. Genel olarak her hastanede, günlük hastane temizliği ve gerektiğinde anlık temizlik yapması adına temizlik görevlileri bulunmaktadır. Bununla birlikte, belirli aralıklarla yapılan büyük temizlik için temizlik şirketlerinden de yardım alınabilir.
Hastane Temizliği Nasıl Yapılır?
Hastane temizliğinin nasıl yapıldığını değerlendirmeden önce, yapılmaması gerekenlerden söz etmemiz gerekir ki süpürme ya da toz kaldırabilecek herhangi bir yöntemle temizlik yapmak hastanelerde tercih edilmemektedir. Bunların aksine temizliğin ıslak bez ya da paspas veya süpürme yöntemleri ile gerçekleştirilmesi gerekir.
Her hastanenin farklı pek çok bölümü bulunmakla birlikte, her bölümün temizliği, bölüm temizlik personeli tarafından yapılmalıdır. Dahiliye bölümünden sorumlu temizlik görevlisinin Genel Cerrah bölümünü temizlemesi doğru değildir.
Hastane temizliğinin yapılması sırasında mutlaka eldiven kullanmak gerekir. Temizliğin yapıldığı saat de çok önemlidir; sabah, hareketlilik başlamadan önce günlük rutin temizlik işlemlerinin bitirilmiş olması önemlidir.
Hastane temizliğinde görev alan kişilerin, hem temizliğe başlamadan önce; hem de bitirdikten sonra mutlaka ellerini yıkamaları gerekmektedir.
Her günün rutin bir temizlik düzeni bulunmasına karşın, bazı zamanlar, hastalar kusabilir; ortama kan dağılabilir ya da idrar gibi farklı vücut sıvıları dağılabilir. Bu gibi durumlarda temizlik işleminin zaman kaybetmeden yapılması esastır. Dezenfektasyon işleminin de temizlikle birlikte yapılması gerekir.
Kirli çarşaf ve battaniyeler toplandıklarında kirli çamaşır arabalarında taşınırlar. Bu arabalar da hastane temizliği kapsamında, günde en az bir kere temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.
Kat arabalarının içerisinde mutlaka, gerektiği anda bulunması önemli malzemelerin tamamı bulunmalıdır. Kovadan deterjana, bezden moplara, fırçadan eldivene kadar her şeyin bu arabaların içerisinde yer alması gerekir. Eksik malzeme bulunması durumunda ise temizlik başlamadan tamamlanmalıdır.
Hastane temizliği genel olarak temiz alanlardan kirli alanlara doğru devam etmelidir.
Bir temizlik personelinin elinde yara ya da çizik gibi istenmeyen hallerin bulunması durumunda, eline mutlaka steril edilmiş eldiven giymesi gerekir.
Yapılan temizliğin hastane yönetimi tarafından, personel takip formları kullanılarak değerlendirilmesi önemlidir. Aksi halde, hastalıkların tedavi edilmesi gereken yerler olan hastanelerin, en fazla hastalık bulaştıran yerlere dönüşeceği kesinlikle unutulmamalıdır. Yaz aylarında havaların sıcak olması; kış aylarında da ortamların sıcak tutulması dolayısı ile hastaneler, mikropların en fazla dağılacağı yerlerdir.
NASIL ÇALIŞIRIZ ?
Fiyat teklifi isteğinizi detaylı bir şekilde sizden talep ederiz.
Temizlik için Keşif Yaparız
Temizlenmesini istediğiniz yeri, görmek ve kullanılacak malzemeleri belirlemek için keşfe geliriz.
Fiyat Teklifinizi Hazırlarız
Yapmış olduğumuz keşiften sonra belirlediğimiz kriterlere göre fiyat teklifimizi hazırlarız.
Her Yeri Tertemiz Yaparız
Fiyat teklifimizi kabul ettiğinizden sonra temizliğe geliriz.
Temizlik Şirketi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Temizlik şirketi seçilirken nelere dikkat edilir sorusunun yanıtlarına, özellikle bulunduğu alanda bir temizlik şirketi ile çalışacak olan kişilerin çok...Hastaneniz Tertemiz Olsun!
Hastane temizliği ihtiyaçlarınızda, profesyonel hizmetimizden yararlanmak ve fiyat almak için hemen bizi arayın. Hastanenizi tertemiz yapalım.